Ere i šumadinci na istom frontu – Stamatović i Jovanović na čelu koalicije

Zlatibor/Topola/Beograd – Кako Glas zapadne Srbije nezvanično saznaje, na predstojeće lokalne izbore Milan Stamatović (Zdrava Srbija) izaći će pojačan sa nekoliko lokalnih lidera među kojima je Dragan Jovanović iz Topole (Bolja Srbija) sa kojim bi Stamatović bio nosilac liste.

Milan Stamatović i Dragan Jovanović, foto: GZS

Pored njih dvojice, tu bi se našao Jugoslav Stajkovac, aktuelni predsednik opštine Aleksandrovac, ali to nije kraj, jer će im se gotovo izvesno pridružiti još nekoliko uspešnih predsednika Opština.

Ali ono što je veliko iznenađenje je da će nosilac te liste sa Stamatovićem gotovo izvesno biti i Dragan Jovanović, predsednik Bolje Srbije, SO Topola i narodni poslanik. Ali to je, moglo bi se reći, iznenađenje samo za neupućene jer je Jovanović već dugo nezadovoljan saradnjom sa lokalnim SNS-om, a situaciju je dodatno opteretilo kada je odbio ultimativni zahtev naprednjaka da u lokalnu vlast u Topoli uključi novoformirani odbor SNS-a koga su činili, kako su tvrdili dojučerašnji pripadnici Tadićeve Socijaldemokratske stranke. Sukobi sa ministrom poljoprivrede oko otkupa voća Šumadijskih seljaka su samo taj razlaz učinili definitivnim.

Podsećamo da se Stamatoviću pre dve sedmice pridružio Veroljub Stevanović, tako da ekipa Stamatović, Jovanović, Stajkovac gotovo sigurno, imajući u vidu iskustvo i podršku u svojim sredinama, mogu da zakorače u parlament.

Кako GZS saznaje na njihovim listama biće brojne ličnosti, među kojima su Boško Đurovski, nakadašnji veoma popularni fudbaler Crvene Zvezde, ali i ugledni professor Miladin Ševarlić. Međutim, mnogo više toga znaće se već naredne sedmice, kada će se verovatno prvi put pojaviti u javnosti.

GZS i PP Media