Fap bez trenera, Kurćubić podneo ostavku

Dalibor Kurćubić više nije trener fudbalera Fapa. Nakon pet vezanih poraza u prolećnom delu prvenstva, Kurćubić je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba kluba iz Priboja. Do dolaska novog trenera prvi tim će voditi dvojac Duško Janović i Bojan Kijanović, koji su do sada radili sa omladincima “kamiondžija”.

Dalibor kaže da je prvi deo prvenstva odrađen dosta dobro, ekipa se nalazila van zone ispadanja. Tokom zimske pauze klub je ostao bez igrača koji su izneli jesenju polusezonu a sa druge strane u tim su stigli mlađi igrači, koji nisu kadri da podnesu breme igranja u srpskoligaškoj konkurenciji. 

– Posle odlaska velikog broja igrača u zimskom prelaznom roku nismo uspeli da u naše redove dovedemo igrače koje smo želeli. Ekipu je napustila gotovo cela prva postava i nekoliko igrača koji su imali manju minutažu, pa smo u drugi deo prvenstva ušli sa potpuno novim timom i sa igračima koji su tek došli i koji su vrlo mladi da bi sami izneli teret Srpske lige, koja je vrlo teška i zahtevna. U prva dva gostovanja nedostajalo nam je malo sreće i iskustva da nešto više uradimo, onda smo ostali bez kapitena Minića, iskusnog Vilareta i više nismo ličili na tim koji može da se nosi sa ekipama u ovom rangu takmičeenja. Ekipi FAP-a želim sve najbolje u daljem toku prvenstva, da što pre  prebrodi krizu i igre i rezultata, kao i finansijsku te da pokuša da u daljem toku prvenstva sačuva srpskoligaški status – kaže sada već bivši trener Fapa Dalibor Kurćubić.

Naredna stanica Dalibora Kurćubića mogla bi da bude Kina, foto: www.ppmedia.rs

Nakon Priboja, Kurćubić bi trenersku karijeru mogao da nastavi van granica Srbije. Na adresu ovog perspektivnog trenera stigla je primamljiva ponuda iz Kine, pa će po svemu sudeći njegova naredna stanica biti daleki istok.

Ekipa Fapa, nakon 20. kola u Srpskoj ligi grupa “Zapad” nalazi se na 14. mestu sa 19. osvojenih bodova i ima tri boda manje od Sloge 33, prve ekipe koja je iznad crte ispadanja. U idućem kolu u Priboj dolazi Sloga iz Požege, tim koji se bori za ulazak u Prvu ligu. 

PP Media