Firmi „Janjušević“ poveren gradski i prigradski prevoz u Prijepolju

Prijepolje – Nakon celodnevnog rada i obimnog dnevnog reda, privedena je kraju druga sednica lokalnog parlamenta u Prijepolju. Odbornici vladajuće većine doneli su odluku da posao prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Prijepolja, u narednih deset godina, povere pribojskoj firmi „Janjušević“, sa kojoj će biti sklopljen ugovor.

Interese opštine pred nadležnim sudovima, ubuduće do izbora novog Javnog pravobranioca, zastupaće advokat, predsedniku opštine data je saglasnost da sklopi ugovor sa nekom od advokatskih kancelarija. Dom kulture i Centar za socijalni rad dobili su nove vd direktore, Veljka Kijanovića nakon isteka mandata u Domu zameniće Admira Mostarac, dok će umesto Sabire Hadžiavdić Centrom za socijalni rad rukovoditi Rada Divac.

Početak skupštinskog zasedanja obeležili su prekidi, inicirani od strane opozicione Stranke pravde i pomirenja. Prvo je odbornik Samir Tandir uputio upozorenje predsedniku parlamenta da se u sali nalazi osoba za koju se, prema njegovim saznanjima sumnja da je kovid pozitivna, ne želeći da otkrije njen identitet.

A potom su četiri odbornika SPP blokirala govornicu zbog toga što nije bilo televizijskog prenosa. Nakon gotovo dvočasovne pauze, stiglo je obrazloženje TV Priboj u kojem je navedeno da prenosa nema jer im je blokiran signal a ukazali su i na slab internet. Problem je rešen, tako što je užička TV 5 obezbedila uživo signal.

Odbornici vladajuće većine usvojili su završni računa budžeta za prošlu godinu uz preporuku da se otklone svi nedostatci na koje je ukazano u izveštaju Državne revizorske institucije. Usvojen je i izveštaj o poslovanju u prošloj i kvartalima ove godine Komunalnog preduzeća . Usvojen je i izveštaj o poslovanju Regionalne sanitarne deponije Banjica koja duže od jedne decenije postoji, međutim prema oceni odbornika bez značajnih rezultata usvom  radu.

Inače, nakon četiri godine opšti utisak javnosti je da se demokratija vratila u prijepoljski parlament. Naime, opozicija je dobila šansu da uputi kritike na račun vlasti bez ustezanja da će zbog izgovorenih reči trpeti sankcije od strane predsedavajućeg, što je bio čest slučaj u prošlom sazivu, gde diskusije gotovo da nije bilo.

PP Media