Glas zapadne Srbije trodnevnim druženjem na Malti obeležio 15 godina od osnivanja

Čačak/Prijepolje – Glas zapadne Srbije osnovan je pre 15 godina, tačnije 2008. godine. Najpre je krenuo kao Čačak video, a onda prerastao u GZS DOO koji je bez sumnje najbrojniji kolektiv i najuticajniji medij u ovom delu države, pokrivajući teren od Ljiga do Peštera, Prijepolja, Priboja preko Zlatibora sve do Bajine Bašte i Ljubovije što je preko dvadeset opština ili skoro pola miliona stanovnika.

Foto: GZS

Ova medisjka kuća osnovala je jedinu novinsku agenciju u unutrašnjosti Srbije (RINA), a danas je zvanično dopisništvo velikih nacionalnih medija. Portal Glas zapadne Srbije dnevno poseti oko 100 000 čitalaca, a uskoro će zabeležiti jedan veliki rekord. Naime, od kako je uključen tajmer koji je vidan na samom sajtu do sada je zabeležio 148 miliona klikova ili ti poseta što znači da se bliži cifri od 150 miliona!

Foto: GZS

Ovo je i jedina produkcija u unutrašnjosti zemlje koja na nacionalnoj televiziji (Prva srpska) emituje emisiju koja je već nekoliko godina u top deset najgledanijih serijala. Radi se o „Nećete verovati” čiji je autor Gvozden Nikolić, osnivač Glasa zapadne Srbije.

Kako je nastao GZS?

„Prošla je decenija ipo kako sam u jednom malom tavanskom prostoru sam bez igde ikoga nakon što sam ostao bez posla u TV Čačak, pokrenuo Glas zapadne Srbije. Bila je to 2008, vreme u kome je to bila svakodnevna pojava, kada su biroi za nezaposlene bili krcati ljudima koji su kao i ja izgubili radno mesto i posao. Nisam zaboravio da sam se tada nudio da radim, tražio posao gde sam stigao i molio Boga da nađem, rekao bih, sve suprotno od današnjih dana. Kada sam shvatio da mi niko neće dati ništa, rešio sam da postanem sam svoj gazda. I nisam se pokajao, to danas savetujem svima, od moje dece pa redom…

Gvozden Nikolić, vlasnik medijske kuće Glas zapadne Srbije

Ovih 15 godina dokaz su da se samo vrednim, upornim i danonoćnim radom i planina može pomeriti. Glas zapadne Srbije koji je tada nastao ispod ćeramide, na tavanu stare zgrade u centru Čačka, postaje u međuvremenu oči i uši zapadne Srbije, uvek u pola dana i noći dostupni svima, uvek spremni da pomognemo, u dobru i nevolji, po kiši, suncu i snegu, na svakom mestu i u svakom trenutku.

Foto: GZS

Mnogo smo postigli, prolazili teške ali doživeli i divne trenutke sa onima koji su nam verovali, kojima smo za noć menjali život. Izabrao sam teži put, da napred idemo sa poštenim odnosom prema svima, da ne trčimo za jeftinim klikovima, podaničkim odnosom, da ne učestvujemo u fabrikovanim hajkama, spinovanjima.. Nismo pratili svoj, već opšti interes naroda a u tome je valjda i naš zajednički. Oni koji su mislili da sa nama mogu kako hoće brzo su se pokajali, ali istovremeno umeli smo da itekako cenimo korektan odnos.

Nije uvek išlo sve glatko, bilo je, i biće onih koji nas hvale i osporavaju, ali jedno je sigurno, uvek smo bili dobronamerni. Bilo je i grešaka, kažu, samo onaj ko ništa ne radi ih nema, ali sve njih prihvatam na sebe i odmah priznajem. Iza naših 15 godina rada ostalo je na hiljade lepih, na žalost i ružnih vesti, ali hajde da pamtimo one lepe. Uvek smo bili na strani nejači, ali nikada nisam dozvolio da bacimo kamen na našu otadžbinu jer je ona samo jedna, ma ko vladao, ona će uvek biti na prvom mestu. Danas kada slavimo veliki jubilej sa ponosom kažem da smo izdržali jedan težak ispit, gde treba biti i ostati pre svega čovek.

Foto: GZS

Pod krovom Glasa zapadne Srbije živi, radi i zarađuje koru hleba petnaest sjajnih ljudi. Jedini smo medij koji je dao priliku mladim generacijama novinara da se oprobaju u poslu, ono za šta su se opredelili, završavali fakultete. I eto ih već ih vidite, polako ali sigurno preuzimaju posao i oni su budućnost medijske scene u ovom delu Srbije. 

Foto: GZS

Ali sve ovo je stvorila generacija koja je tu deset i petnest godina. Red je da kažem da je to jedna Vukica Lazović, Gvozden Otašević, Katarina Radulović, Ana Mosić, Verica Brković, sebe ne računam, niko me nije terao…

Foto: GZS

Glas zapadne Srbije sarađuje sa velikim brojem medija, i sa kolegama ne samo iz Čačka već iz cele Srbije kao što su: Alem Rovčanin – PP Media, Goran Eror – Radio televizija Vojvodina, Dragana Ćendić – MIX PRO AMP, dok je Verica Brković-BIRO KONTO, diplomirani ekonomista, neko ko je duže od deset godina, ključni čovek u finansijskom poslovanju.

Foto: GZS

Kao vlasnik, ali ravan svakom od njih, odlučio sam da ovaj jubilej obeležimo sa tri dana posvećena kolektivu koji je svih ovih 15 godina imao vremena za sve druge. Idemo dalje, u službi naroda i otadžbine! Živela Srbija!”, kaže osnivač ove medijske kuće Gvozden Nikolić.

GZS i PP Media