Glišić: Za desetak dana znaće se mandatar i ostala kadrovska rešenja

Predsednikom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišiće izjavio je danas da će za desetak dana biti održana sednica Predsedništva stranke na kojoj će se odlučiti ko će biti mandatar Vlade Srbije, ali da će na toj sednici biti doneta i druga kadrovska rešenja, pre svega za predstojeće lokalne izbore.

Foto: PP Media

„Predsednik SNS Miloš Vučević je zatražio da se konsultujemo sa predsednikom Republike oko određenih rešenja. Mi smo se posavetovali, razmotrili sve moguće opcije i izašli sa jasnim kadrovskim rešenjima za mesto predsednika Skupštine Anom Brnabić, odnosno za gradonačnika Beograda, to je Aleksandar Šapić. To su dva predloga za koja smo se izjasnili i doneli odluke“, rekao je Glišić TV Pinku.

Dodao je da će se na narednoj sednici Predsedništva SNS doneti odluke vezane za mandatara vlade, ali i odluke vezane za druge gradove, sa kojim će ljudima izaći na lokalne izbore i kako će to da izgleda.

„Onog trenutka kada se bude znalo ime mandatara, od tog trenutka će mandatar krenuti da formira svoj kabinet i da polako uklapa, zajedno sa koalicionim partnerima, sastav svog kabineta.
Želimo da napravimo što širu koaliciju. Onda ćete znati sva personalna rešenja“, rekao je Glišić.

Komentarišući početak konstitutivne sednice Skupštine Srbije, Glišić je rekao da se opozicija tako ponašala jer je, kako je rekao, pošteno izgubila izbore, a nekome je obećala da će da pobedi ili se sama unapred proglasila za pobednika, pa sada treba da objasni nekom zašto je te izbore izgubila.

„Traže obrazloženje za poraz, a nemaju nijedan suštinski razlog, kada znaju da su pošteno izgubili, kada znaju da ih je neko na najpošteniji mogući način pobedio, u nikad regularnijim izborima. Na izborima na kojima nije bilo gotovo pa nijedne primedbe, nikad manji broj primedbi, nikad manji broj ponavljanja glasanja na biračkim mestima, a i to što se ponovilo, taj najmanji broj otkako održavaju izbori ponovljen je zbog tehničkih grešaka“, poručio je Glišić.

PP Media i GZS