Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“: Akcija podrške zaposlenima u svim ustanovama zdravstva i socijalne zaštite

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ u četvrtak 1. aprila organizuje akciju podrške zaposlenima u svim ustanovama zdravstva i socijalne zaštite. U saopštenju navode da je prošlo već godinu dana, od proglašenja pandemije izazvane korona virusom Covid – 19 i kod nas i u svetu, te da naši heroji zaposleni u javnom zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srbije danonoćno brinu o zdravlju svih građana. 

Dom zdravlja u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

– U ekstremnim uslovima za rad i pod stalnom ogromnom pretnjom da zaraze sebe i svoje porodice, naše kolege u crvenim Covid zonama nadljudskim naporom spašavaju svakodnevno destine i stotine života građana Srbije. Ne štedeći svoje živote mnogi od njih su nažalost i preminuli, dok ostali mesecima, svakodnevno, odlaze u „ratnu zonu”. Apel članova Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost” prema svima vama je: pomozimo svojim ličnim primerom i ličnim doprinosom, a pre svega svojom savešću, poštovanjem epidemioloških mera i zaštitom sebe i drugih, da zajedno ppobedimo Covid 19 i vratimo se normalnom životu – navode u saopštenju iz Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“.

Kao Sindikat odgovoran prema svima, a najviše prema svojim članovima i zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, doneli su Odluku da u četvrtak 1. aprila, sa početkom od 12 časova, obustave rad na 10 minuta (pauza za doručak) i na taj način skrenu pažnju na pretešku situaciju u kojoj se nalaze lekari, medicinske sestre i tehničari, negovateljice i svi radnici u bolnicama, domovima zdravlja, domovima za stare i ostalim ustanovama u sistemima zdravstva i socijalne zaštite. 

– Pozivamo sve građane, zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, direktore istih, sve druge sindikate organizovane u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, nadležna ministarstva zdravlja i rada, kao i Vladu Republike Srbije, ali i medije, da nas podrže u ovoj akciji za APEL i da bar na minut svi stanu sa svojim poslom i obavezama. Na taj način ćete nam dati do znanja da svojim primerom i pridržavanjem epidemioloških mera zaštite od Covid – 19 brinete o zaposlenima u Covid bolnicama i Covid ambulantama, brinete o sistemu zdravstva i socijalne zaštite. Ovom prilokom odajmo počast svim preminulima od korona virusa, a nama u zdravstvu i socijalnoj zaštiti podršku da se izborirno sa ovom pošasti. Napominjemo da ovo nije štrajk već naš i vaš doprinos za što brži izlazak iz ovog užassnog stanja – zaključuje se u saopštenju  Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“.

PP Media