Grom zapalio štalu u Miševićima na Zlataru

Nova Varoš – Nakon udara groma u Miševićima je Slavenku Čoloviću izgorela štala. Vatra je u praznom objektu planula u petak kasno uveče, tokom strahovitog nevremena koje je besnelo na Zlataru.

foto: Varoške novine

Štala dimenzija 16 sa osam metara, pokrivena crepom, zidana je pre oko dve decenije. Posle požara od nje su ostali samo nagoreli zidovi, dok je sve drugo nestalo u plamenu.

-Štala je izgorela za kratko vreme, a vatru nisu uspeli da ugase ni vatrogasci koji su stigli sa dva vozila. Štala je bila podaščana, a suve krovne grede i par bala sena na tavanu verovatno su doprineli da se vatra brzo proširi- kaže Slavenkov sin Miško Čolović.

Vatru je primetila Slavenkova sestra Slavka koja živi sama u porodičnoj kući. Najpre je, kaže, munja zaparala nebo, a onda se čuo strahovit prasak, posle čega je štala počela da gori.

-Otac je jesenas prodao krave i ovce i vratio se u grad i od tada je štala prazna. Tako da je stradao samo objekat, ali je šteta ogromna – kaže Miško Čolović.

Nevreme koje je proteklog vikenda u par navrata zahvatilo novovaroški kraj, nanelo je štetu usevima i infrastrukturi. Grad je u pojedinim zaseocima uništio povrtnjake i voćnjake, dok su obilne kiše raznele seoske puteve.

Varoške novine