Hodžić: Predlog sa imenom novog većnika još uvek nije stigao u opštinu

Prijepolje – Imenovanje novog člana Opštinskog veća i vd direktora biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolju, uzburkalo je naizgled mirnu političku scenu u gradu na Lim. Tim povodom konferenciju za novinare održao je u stranačkim prostorijama, Esad Hodžić, predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju.

Prvi čovek SDP-a u Prijepolju, Esad Hodžić, foto. PP Media

Hodžić je ukazao da je predlog za proširenje koalicije stigao u decembru prošle godine od strane koalicionog partnera. Zbog činjenice da je prošla vlast bila oličenje svega što je loše – kriminal, zloupotrebe, korupcije, afere, nerado su prihvatili poziv za razgovor, ali su, kako je naveo, razumeli potrebu za političkom stabilnošću.

– Tada smo zajednički sa SNS-om postavili određene uslove, a to su da prilikom delegiranja za neke funkcije u opštini budu lica koja nisu kompromitovana. Sve dalje je išlo u tom pravcu, da se na neki način pokazala dobra ta šira koalicija, i neophodna polička stabilnost. Sada opet imamo novi izazov, a to je postavljanje člana Opštinskog veća i direktorke Biblioteke – kazao je Esad Hodžić.

 On je naveo, da u opštinu još uvek nije stigao zvaničan predlog ko će biti na tim funkcijama, pa nije mogao dublje da komentariše na tu temu.

– Zvaničan predlog stići če na veće, i mi ćemo tek tada moći da se izjašnjavamo, da razgovaramo i da damo stav vezano za ta lica – ističe Hodžić.

On je naglasio, da ostaje pri stavu očuvanja principa koje su ranije uspostavil. Hodžić je pozvao sve aktere i političke stranke, da nastave zajednički sa radom, na rešavanju velikih obaveza i priprema projekata koje je najavio predsednik države prilikom nedavne posete Prijepolju.

PP Media