SDA: Prijepolje dobija najskuplju vlast od uvođenja višestranačkog sistema

Prijepolje – Povodom nastavka započete sednice Skupštine opštine Prijepolje, planiranog za četvrtak 22. jula 2021.godine, saopštenjem za javnost oglasili su se iz opozicione Stranke demokratske akcije Sandžaka. Oni su ukazali, da će grad na Limu, nakon ove sednice i očekivanog imenovanja još jednog člana Opštinskog veća, dobiti najskuplju izvršnu vlast od uvođenja višestranačkog sistema.

Ilustracija: foto PP Media

– Imenovanjem još jednog člana Veća uz ranije imenovana dva pomoćnika predsednika, Prijepolje će, kao izrazito nerazvijena opština, u izvršnoj vlasti imati 11 funkcionera! Samo za novoimenovane funkcionere na godišnjem nivou izdvajaće se oko 6 miliona dinara na ime zarada i doprinosa. Ovaj novac koji se bespotrebno rasipa na zarade funkcionera moguće je upotrebiti za završetak kompletnog projekta izgradnje groblja u Brodarevu ili na sanaciji svih seoskih pristupnih puteva do malinjaka, za koje na žalost u budžetu nije bilo sredstava – navode iz SDA Sandžaka.

Oni smtraju i da protivzakonit predlog predsednika opštine, da se razreši direktorka Biblioteke i na njeno mesto imenuje novi vršilac dužnosti.

– Predlog predsednika opštine koji je usvojen bez navođenja imena kandidata i dostavljanja dokaza o ispunjenosti uslova kandidata koji će biti predložen suprotan je Zakonu o kulturi, Zakonu o bibliotečkoj delatnosti i Statutu Biblioteke, i na ovaj način uvodi se bezakonje u radu lokalne vlasti – tvrde iz ove partije i pozivaju predsednika opštine, kao ovlašćenog predlagača ove Odluke da sve aktivnosti u vezi ove tačke dnevnog reda uvede u zakonske okvire i zakonom propisane procedure, a da do tada ovu tačku dnevnog reda u skladu sa Statutom opštine Prijepolje i poslovnikom o radu SO Prijepolje povuče sa dnevnog reda.

PP Media