Humanitarna organizacija „Put sredine’’ donirala vrednu medicinsku opremu prijepoljskom Domu zdravlja i bolnici

Prijepolje – Humanitarna organizacija „Put sredine”, iz Novog Pazara, Domu zdravlja u Prijepolju donirala je medicinsku opremu, među kojom je i dezinfekcioni tunel. Opšta bolnica dobila je dvanaestokanalni EKG aparat, defibrilator i pacijent monitor. Vrednost donacije prijepoljskom zdravstvu iznosi 15 hiljada evra.

Humanitarna organizacija Put sredine, uručila donaciju prijepoljskom Domu zdravlja, foto: A.Rovčanin

Student medicine, Emir Pulić, koji je član ove organizacije, navodi da će dezinfekcioni tunel u značajnoj meri omogućiti smanjenje širenja infekcije.

„Donaciju su podržali Džemat iz Hamburga koji je donirao ovaj tunel, dok je jedan deo medicinske opreme poslat u vidu maski iz udruženja Hidžab. Takođe donirali smo dva štampača koji će omogućiti lakši rad medicinskim radnicima. Ovo je druga donacija, u prvom redu bila su doneta medicinska sredstva u vidu infuzija, lekova i inhalatora’’, rekao je Pulić.

Inače, u okviru ove akcije, deo donacije je pristigao i u Domove zdravlja u Novoj Varoši, Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Direktor Doma zdravlja u Prijepolju, dr Sead Porović, izrazio je zahvalnost humanitarnoj organizaciji „Put sredine’’ , istakavši da je ova donacija je od velikog značaja i omogući će lakši, komforniji i sigurniji rad medicinskom osoblju prijepoljskog Doma zdravlja.

Doktorka Elvira Strujić, koja je angažovana i u kovid ambulanti, kazala je da je svaka pomoć dobrodošla, ali i koliko je bitno darivanje i humanost

„Naše je samo ono što darujemo, ono što drugima damo’’, zaključila je dr Strujić.

Pomoć od ove organirazicije vredna 10 hiljada evra stigla je i za prijepoljsku bolnicu koja je dobila 12-o kanalni EКG, definbrilator i pacijent monitor.

Direktor Prijepoljske bolnice, doktor Zoran Drobnjak, naveo je značaj ove pomoći.

„ Svi ovi aparati su veoma značajni u svakodnevnom radu, ali i u radu sa pacijentima koji su u ovom trenutku zaraženi kovid infekcijom.’’

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *