Izgradnja gradske toplane u Priboju teče po planu

Priboj – Izgradnja gradske toplane na biomasu u Priboju odvija se planiranom dinamikom.

Foto: OU Priboj

Lepo vreme u decembru omogućilo je izvođenje određenih radova, čak i pre roka, pa trenutna pauza zbog snežnih poslednjih padavina, neće mnogo ni uticati na utvrđenu dinamiku.

Tako je već izgrađen objekat za sezonske skladište drvne sečke, a kod same zgrade toplane, privode se kraju betonsko – armirački radovi.

„Кvalitetom i dinamkom radova zadovoljni su konsultanti nemačke КfV banke i konsultanti iz Srbije zatim predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, kao i sami izvođači zaključak je sa redovne mesečne video konferencije“, kaže Saša Vasilić,zamenik predsednika opštine Priboj.

„Uporedo sa izgradnjom toplane odvijaju se i projektne aktivnosti na zameni tolovoda i podstanica,što će se na terenu, raditi po okončanju aktuelne grejne sezone“, ističe Vasilić.


Nova gradska toplana u Priboju biće snage 8 MW na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 MW.

Vrednost investicije, sa rekonstrukcijom toplovoda i zamenom podstanica, iznosi sedam miliona evra, a radove izvodi konzorcijum „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada.

Plan je da svi radovi budu gotovi do 1. oktobra, a stavljanje u funkciju nove gradske toplane u Priboju na biomasu, očekuje se od naredne grejne sezone.

PP Media