Izlio se Lim u naselju Ivanje, zatvoren viseći most u centru Prijepolja

Prijepolje – Reka Lim koja je usled intezivnih padavina kako u Srbiji tako i na severu Crne Gore u porastu, izlila se u delu svoga toka kroz opštinu Prijepolje.

Foto: A.Rovčanin

„Zbog izlivanja reke Lim u prijepoljskom naselju Ivanje, zatvorena je jedna saobraćajnica u tom naselju, a zbog predosteožnosti od večeras je zatvoren i viseći most u centru Prijepolja“, rekao je načelnika Štaba za vanredne situacije opštine Projepolje, Izudin Šantić.

Prema rečima Šantića, pretpostavlja se da je reka Lim dostigla trenutni maksimum i da će u toku noći doći do opadanja.

Opštinski Štab za vanredne situacije u opštini Prijepolje je u konstantnom zasedanju kako bi pratili situaciju na terenu i blagovremeno reagovali.

Inače, na teritoriji opštine Prijepolje, danas je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti od poplava. Predsednik Privremenog organa opštine Prijepolje Izudin Šantić proglasio je vanredno stanje na teritoriji četiri mesne zajednice: Prijepolje, Brodarevo, Velika Župa i Ivanje.

Do opasnosti od poplava i izlivanja Lima došlo je zbog obilnih kišnih padavina koje trenutno pogađaju Crnu Goru, kiša pada i na području prijepoljske opštine.

PP Media