Pala vlast u Sjenici, smenjen predsednik opštine

Sjenica – Na današnjoj sednisi Skupštine opštine Sjenica, smenjeno je aktuelno rukovodstvo ove opštine, a za tu odluku glasalo je 20 odbornika od 39 koliko čini lokalni parlament na Pešterskoj visoravni.

Smenjeni predsednik opštine Munib Mujagić, foto: GZS

Deset dana pokušavali su predsednik opštine Munib Mujagić i načelnik uprave da spreče održavanje sednice koju je tražilo dve trećine odbornika na razne načine, sabotažama i opstrukcijama . Danas, su se stekli uslovi za održavanje sednice na kojoj je razrešen dosadašnji predsednik ,a za takvu odluku glasali su odbornici SDP-a, SDA, jedan odbornik Grupe građana, jedan odbornik SPP-a i jedan nezavisni odbornik, kazao je predsednik Skupštine Nermin Kamberović.

On je dodao da je uputio poziv predstavnicima srpskih stranaka SNS-a i SPS da zajedno formiraju novu vlast koja ce raditi u interesu svih gradjana Sjenice.

-Smatram da ucesce u vlasti treba da uzme SNS jer ono sto je predsednik Aleksandar Vučić ucinio za ovaj kraj i narod posebno se vrednuje i ceni – rekao je Kamberović i dodao da bi polovinom sledeće sedmice trebala da se održi nova sednica na kojoj će se birati novi čelni ljudi.

GZS i PP Media