Karavan “Digitalna ekspedicija” stigao u Prijepolje

Prijepolje – Karavan „Digitalna ekspedicija”, pokrenut 2021. godine na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, tokom srede i četvrtka zaustavio se u Prijepolju.

Foto: PP Media

Ova mobilna manifestacija okuplja sve generacije, uključujući i one najstarije, a svi oni imaju priliku da se upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i mnogim drugim pogodnostima koje pruža digitalni svet i omogućavaju nove tehnologije.

Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj digitalizacije za razvoj zemlje, privrede i društva i izdvaja značajna sredstva u izgradnju digitalne infrastrukture i digitalne pismenosti. Paralelno sa ovim procesom, neophodno je da građani steknu osnovne digitalne veštine koje su neophodne za poslove budućnosti i život u svetu koji se ubrzano menja zahvaljujući digitalizaciji. Zbog toga je važno da svi imaju jednak pristup digitalnim uslugama i znanje kako da ih koriste.

Karavan „Digitalna ekspedicija” u Prijepolju, posetiće u četvrtak predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Karavan „Digitalna ekspedicija” se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i evropskom organizacijom Propulsion. 

PP Media