Koalicija oko SNS osvojila većinu odborničkih mandata u Novoj Varoši

Nova Varoš – Koalicija oko Srpske napredne stranke osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Novoj Varoši i sama će, kao i pre četiri godine, moći da formira opštinsku vlast. Izborni cenzus prešlo je pet od ukupno šest izbornih lista. Opozicija je priznala izborni poraz i najavila da će političku „borbu protiv režima, još jače i snažnije“ nastaviti u lokalnom parlamentu.

Foto: Varoške novine

U klupama Skupštine opštine Nova Varoš je 27 odborničkih mesta. Prema još uvek nezvaničnim podacima, koalicija u kojoj su Srpska napredna stranka, Socijalstička partija Srbije, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Srpska stranka Zavetnici-Milica Đurđević Stamenkovski, PUPS i GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ imaće 15 mandata. Po pet odborničkih mesta osvojili su GG „Opstanak“ Dimitrija Paunovića i koalicija „Složno za Novu Varoš“ u kojoj su Demokratska stranka, Srpski pokret Dveri, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije. Jednog odbornika imaće stranka Novo lice Srbije, koliko i GG „Bošnjačka građanska inicijativa“. Ispod crte ostao je Bošnjačko srpski savez i pored toga što je kao jedina lista nacionalne manjine imao manji izborni cenzus.

-Od 12.488 upisanih, na lokalnim izborima 2. juna glasalo je 7.594 birača, osnosno 60,81 posto. Lista ‘Aleksandar Vučić-Nova Varoš sutra’ dobila je 3.706 glasova birača (50,08 posto), lista ‘Složno za Novu Varoš’ 1.461 (19,74 posto), a GG ‘Opstanak’ 1.311 glasova (17,72 posto). Četvrta po broju osvojenih glasova je lista ‘Miloš Parandilović-Novo lice Srbije-Biram borbu“ kojoj je poverenje ukazalo 463 birača (6,26 posto), dok je GG ‘Bošnjačka građanska inicijativa’ dobila 349 glasova (4,72 posto). Za listu ‘Bošnjačko srpski savez-BOSS-Samir Tandir’ glasalo je 110, odnosno 1,49 posto od izašlih na izbore- kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji.

PP Media i Varoške novine