Komapnija “MDG” donirala Opštoj bolnici kompijutersku opremu vrednu 15000 evra

Kandska kompanija “MDG” koja uspešno posluje u gradu na Limu vlasnika Gorana Varaklića donirala je Opštoj bolnici 22 računa sa štampačima i serverom neophodnim za rad. Vrednost ove donacije iznosi 15 hiljada evra. Ova donacija omogućiće zdravstvenoj ustanovi pristup IZIS- u jedinstvenom zdravstvenom sistemu Srbije što će u mnogome olakšati rad zdravstvenim radnicima.
Zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji “MDG” koja u Prijepolju zapošljava više od sto radnika, Opšta bolnica postala je vlasnik moderne i savremene kompijuterske opreme vredne 15 hiljada evra. U ime vlasnika kompanije donaciju je uručio direktor Željko Dučić koji je kazao da je donacija realizovana zahvaljujući želji porodice Varaklić da pomogne Bolnici.

– Od direktora Opšte bolnice smo dobili informaciju da im je najneophodnija informaciona oprema, tako da smo im to i donarila. Nadamo se da će ovo koristiti svima – istako je Dučić.
Direktor Opšte bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak zahvalio se donatoru i istakao da će korist od nje imati pacijenti i zaposleni.

Željko Dučić i dr Zoran Drobnjak foto www.ppmedia.rs

– Svrha tehnologije je da koristi čoveku pa će nam ova oprema u velikoj meri olakšati rad. Lekar će mnogo lakše biti dostupan pacijentu i pacijent lekaru sa svim dijagnozama i istorijama bolesti pohranjenim u elekronskom dosijeu- istakao je Drobnjak.

Kompanija MDG osnovana je 1991 godine i bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom personalnih računara i drugih proizvoda iz sfere elektronike, aparata i nameštaja. U Prijepolju posluje od 2015 godine gde zapošljava isključivo visokoobrazovan stručni kadar.
PP Media