Kroz javne radove posao za 53 Novovarošana

Nova Varoš – Ukupno 53 Novovarošana sa evidencije tržišta rada će u naredna četiri meseca biti radno angažovano na različitim poslovima u osam opštinskih javnih preduzeća i ustanova.

Potpisani ugovori u zgradi opštine, Ana Pejović direktorka NSZ filijala Prijepolje, Radosav Vasiljević predsednik opštine i Mirel Roljević načelnik Opštinske uprave, foto: A.Rovčanin

Do privremenog zaposlenja, ova lica doći će u okviru programa javnih radova – jedne od mera lokalne politike zapošljavanja, za čiju je realizaciju u ovoj godini iz opštinskog budžeta izdvojeno 8.000.000 dinara.

Ugovori između predstavnika poslodavaca iz javnog sektora, lokalne samouprave i prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje potpisanan je krajem sedmice, a već od narednog ponedeljka angažovani radnici biće raspoređeni u službama Opštinske uprave, Turističke organizacije, Кomunalnom preduzeću, Domu kulture, gradskoj Biblioteci, Domu zdravlja,Predškolskoj ustanovi „Paša i Nataša“ i Specijalnom rezervatu „Uvac“.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Zahvaljujući realizaciji ovog programa, do posla, uz mesečnu novčanu nadoknadu od oko 26.000 dinara, doći će naši sugrađani iz kategorije teško zapošljivih. A njihovo angažovanje, sa druge strane, u značajnoj meri doprinosi da se unapredi rad u lokalnim javnim preduzećima i ustanovama u kojima su raspoređeni na različitim poslovima, u skladu sa stepenom stručne spreme i potrebama poslodavaca – rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

U poslednjih desetak godina za mere lokalne politike zapošljavanja iz opštinske kase izdvojeno je gotovo 150.000.000 dinara, sprovedeno više od 30 različitih mera i programa a procenjuje se da je u okviru njih bilo radno angažovano blizu 1.000 lica.

Javni radovi su, kao i prethodnih nekoliko godina, organizovani u oblastima unapređenja rada opštinske uprave, održavanja gradske infrastrukture, javnih površina i zaštite životne sredine, kao i u segmentu socijalnih, humanitarnih i kulturnih delatnosti.

Inače, na području koje pokriva Filijala NSZ Prijepolje, u opštinama Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Sjenica na evidenciji tržišta rada nalazi se oko 13.500 nezaposlenih, od kojih je najviše Sjeničaka – 4.200, a najmanje Novovarošana – 1.590.

Varoške novine i PP Media