Kurs robotike za učenike Priboja, Prijepolja i Nove Varoši

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Kroz projekat Byond, čiju realizaciju kofinansira Evropska unija, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, u saradnji sa projektnim partnerima, sprovodi niz aktivnosti u cilju kreiranja podsticajnog poslovnog okruženja za zapošljavanje mladih u prekograničnom području Srbije i Crne Gore, posebnu pažnju posvećujući opštinama Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Foto: RRA Zlatibor

S obzirom na to da je reč o područjima koji ekonomski potencijal treba unaprediti, kroz organizovanje niza aktivnosti, mladima iz ovih opština pruža se prilika da unaprede svoje znanje u cilju sticanja veština iz oblasti koje su im do sada bile teže dostupne. Prema tome, u Priboju je počeo kurs robotike i kodiranja namenjen učenicima od 5. do 7. razreda osnovnih škola iz ove tri opštine, na kome će se deci koja su pokazala sklonost ka ovoj oblasti pružiti detaljniji uvid u svet informatike i programiranja.

Za realizaciju aktivnosti u okviru kursa robotike i kodiranja u Priboju, Regionalna razvojna agencija Zlatibor angažovala je profesorku tehnike i informatike Milkicu Kostić, koja je i mentor u Regionalnom centru za talentovanu decu Čačak za oblast robotike.

Ovaj kurs organizovan u Priboju, predstavlja deo aktivnosti koje su predviđene u okviru saradnje Regionalne razvojne agencije Zlatibor sa obrazovnim ustanovama u ovoj opštini, a sve u cilju pružanja adekvatnijeg znanja učenicima ove škole.

Kurs robotike i kodiranja trajaće do subote, 7. oktobra, kada je planiran demo dan, tokom kog će polaznici kursa predstaviti rezultate svog rada.

Izvor: Zapadne vesti