Letnja turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Prijepolju

Čajetina/Prijepolje/Zlatibor – Proteklog petka u Prijepolju, pod sloganom „Zlatibor tvoj pravi izbor“, Turistička organizacija Zlatibor najavila je letnje turističke sadržaje i upoznala žitelje grada na Limu sa turističkom ponudom najposećenijeg planinskog centra Srbije.

Prijepoljcima predstavljena letnja turistička ponuda Zlatibora, foto: PP Media

Turistička organizacija Zlatibor očekuje dobru predstojeću letnju sezonu na Zlatiboru a u prilog tome govore i statistički podaci koji pokazuju da se u prva tri meseca ove godine turistički promet povećao za 15% a broj noćenja stranih turista uvećan je za 50%. Prema podacima Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Zlatibor je svrstan među tri najposećenije planinske destinacije u Srbiji za vreme prvomajskih praznika.

-Najpoznatiji i najposećeneji speleološki lokalitet u Srbiji svakako je Stopića pećina koja svake godine beleži preko 100.000 posetila, a u prva četiri meseca ove godine već je obišlo preko 20 000 ljudi. Pored Stopića pećine, Muzeja Staro selo Sirogojno, vodopada u Gostilju, Dino parka, letnjih sadržaja Ski centra Tornik predvideli smo i neke nove sadržaje za Prijepoljce koji se odluče da letos posete Zlatibor – kaže ispred Turističke organizacije Zlatibor, Miloš Planić.

Foto: PP Media

Pored 54 postojeće, u toku su radovi na ugradnji 18 novih kabina na Gold Gondoli kako bi se ubrzao rad i smanjile gužve na početnoj stanici.

Ovog leta biće obogaćena i sportska infrastruktura na Zlatiboru. Opština Čajetina planira izgradnju jednog sportskog parka kji će sadržati 15 fudbalskih terena na otvorenom kako bi se privukle najbolje i najzahtevnije sportske ekipe.  Za potrebe kampanje TO Zlatibor pripremila je bogatu brošuru koja sadrži sve servisne informacije kao i novitete koji očekuju turiste.

PP Media