Malinarima od ponedeljka stiže pojačanje

Magistralni put ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara koji u noći između subote i nedelje nisu useli da se dogovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da otkupna cenu roda bude 180 dinara. Iz ministarstva su poručili da adresa za taj zahtev nije država, već da cenu diktira tržište. Od ponedeljka protest voćara, koji su organizovali Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Limska dolina” iz Prijepolja i Priboja i Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Užica, podržaće i Savez malinara Srbije “Srpska malina” koja ima članice u 13 opština Zapadne Srbije.

Voćarima od sutra stiže pojačanje, protestu u Prijepolju pridružiće se članovi Saveza malinara Srbije “Srpska malina” koje imaju članove u 13 gradova Zapadne Srbije.

– Ovakva odluka doneta je u nedelju na sastanku Upravnog odbora. Pružićemo punu podršku malinarima iz Prijepolja i već od ponedeljka put ovog grada krenuće autobusi iz 13 opština Zapadne Srbije – kazao je Mirsad Obućina iz Saveza malinara Srbije “Srpska malina”.

Boban Purić i Mulaz Dedović Limska Dolina, foto: www.ppmedia.rs

Predsednik Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Limska dolina” Boban Purić demantovao je navode da je prijepoljska hladnjača “Es Komerc” ponudila malinarima dnevnu otkupnu cenu od 65 dinara, izvinivši se pomenutoj hladnjači na grešci koja je dospela u javnost.

– Nije tačan podatak da je hladnjača “Es Komerc” ponudila 65 dinara kao dnevnu otkupnu cenu. Oni će pred malinare izaći sa akontnom cenom, a kojom tačno još uvek nije poznato – kazao je Purić.
PP Media