Mesec dana pritvora zbog bacanja molotovljevih koktela na vozila prijepoljskog privrednika

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva iz Prijepolja, Osnovni sud u tom gradu, odredio je pritvor do mesec dana tridesetsedmogodišnjem Erolu N. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Njemu se na teret stavlja da je 3. novembra, u ranim jutranjim satima, bacio dva molotovljeva koktela ispod automobila “mercedes” i “pežo” koji su bili parkirani u dvorištu kuće prijepoljskog biznismena Adnana Mušovića.

U požaru, koji se proširio na deo kuće oštećenog i njegovog komšije, nije bilo povređenih.

– Nakon saslušanja osmunjičenog lica pred nadležnim sudom, na predlog tužilaštva određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana – kazala je za “Novosti” potparolka OJT u Prijepolju Jasminka Bošković.

Kako saznajemo osumnjičeni Erol N. pred sudom se branio ćutanjem i nije želeo da otkrije koji su bili motivi za napad na vozila i kuću privrednika, niti da govori o eventualnim nalogodavcima. Pretresom stana u kojem je napadač živeo policija je pronašla odeću i druge predmete korištene prilikom paljenja vozila.

Prema prvim procenama šteta koja je pričinjena tokom izvršenja ovog krivičnog dela premašuje iznos od 150 hiljada evra.

Inače, inspektorima Policijske uprave u Prijepolju trebalo je svega nešto više od 24 časa da ravestle ovaj slučaj koji je uznemirio žitelje ove opštine. Sigurnosne kamere snimile su ceo napad što je policiji bilo od velike pomoći.
Izvor: Večernje novosti