Micanović u utorak počinje štrajk glađu, i odbojkašice spremne da ga podrže

Nezadovoljan raspodelom sredstava za godišnji program u oblasti sporta predsednik ženskog odbojkaškog kluba Bambi Volej Adis Micanović počeće u utorak u 10 časova štrajk glađu ispred zgrade Opštine Prijepolje. Njemu bi u štrajku mogle da se priključe i odbojkašice koje su stale uz Micanovića i podržale ga u ovoj nameri. O štrajku je obavešten i ministar sporta Vanja Udovičić, rukovodstvo Sportskog saveza Srbije i predsednik Opštine Prijepolje Dragoljub Zindović.

Ni titula prvaka Druge ženske odbojkaške lige Srbije grupa Zapad nije pomogla Bambi Voleju da privoli komisiju za raspodelu sredstava u oblasti sporta da im dodeli iznos veći od 50 hiljada dinara. Poređenja radi u minuloj godini taj iznos bio je nešto veći od milon dinara, međutim klub je po mišljenju predsednika Adisa Micanovića kažnjen jer je on otkrio i policiji prijavio kriminalne radnje u koje je upleten lokalni lider jedne stranake koja je deo aktuelne vlasti. U štrajku vidi jedino rešenje za spas kluba od mogućeg gašenja.

– Ne znamo na koji način i po kojem kriterijumu nam je komisija opredelila iznos od 50 hiljada dinara, izuzev da smo kažnjeni za prijavljeni kriminal jednog od čelnika lokalne vlasti koji se sada sveti celom klubu i udario je direktno na devojke – kaže Adis Micanović.

Adis Micanović u društvu igračica Bambi Voleja, foto: www.ppmedia.rs

Štrajku je prethodilo otvoreno pismo upućeno ministru omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje, međutim reakcije na to za sada nije bilo. S toga su uz svog predsednika stale i odbojkašice koje kažu da su i one spremne na štrajk ukoliko za to bude bilo potrebe.

– Ukoliko bude bilo potrebe i mi ćemo stupiti u štrajk glađu i na taj način ćemo stati uz predsednika i trenera – u glas kažu odbojkašice Bambi Voleja.

OK Bambi Volej je sportski kolektiv koji ima u različitim kategorijama više od 100 odbojkašica. Seniorski je šampion Druge odbojkaške lige grupa Zapad za sezonu koja je pre desetak dana završena.
PP Media