Miholjski susreti sela 28. avgusta u Božetićima kod Nove Varoši

Nova Varoš – Manifestacija „Miholjski susreti sela 2022“ održaće se u selu Božetići, opština Nova Varoš, u nedelju 28.avgusta, na praznik Velike Gospojine.

U okviru manifestacije organizovaće se sportska takmičenja prijavljenih seoskih ekipa u višeboju ( skok udalj iz mesta, obaranje ruke, nadvlačenje klička, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena i takmičenje rabadžija u vuči trupca), kao i takmičenja mladih iz seoskih škola u trci džakovima, poligonu i „između dve vatre“. Sportska takmičenja počinju u 10.00 časova u nedelju 28.08.2022.godine na školskim terenima OŠ „Кnezovi Raškovići“ u Božetićima. Prijave seoskih ekipa i školskih ekipa se vrše u Sportskom Savezu Nova Varoš, kancelariji 306, zgrada Opštinske uprave.

24.Zlatarska sirijada i takmičenje za najbolju heljdopitu tradicionalno će se organizovati u centru sela Božetići. Predaja uzoraka na ocenjivanje je od 9.00 do 10.00 časova u zgradi Кonfekcije „Božetići“.  Osim sira i heljdopite, tog dana će se ocenjivati i kuvari u pripremi „Кotlića na zlatarski način“.

Organizatori su osmislili i bogat kulturno-umetnički program koji počinje u 12.00 časova na bini ispred OŠ „Кnezovi Raškovići“ u Božetićima. U okviru kulturno-umetničkog programa predstaviće se narodna tradicija, igre i pesme iz novovaroškog kraja. Nastupiće КUD  Doma kulture „Jovan Tomić“, kao i pevački parovi izvika, frulaši i guslari, zdravičari i trubači, a posetioci će imati priliku da se upoznaju i sa rukotvorinama starih zanata.

Proglašenje pobednika u svim takmičenjima i disciplinama biće u 14.00 časova, nakon čega sledi degustacija najboljih sireva, heljdopita, kuvanog kupusa i drugih tradicionalnih jela.

Za učesnike i posetioce obezbeđen je besplatan prevoz iz Nove Varoši.

Pozivaju se seoske ekipe iz svih novovaroških sela da prijave svoje učešće na ovogodišnjim Miholjskim susretima. Sve bliže informacije o takmičenjima i učešću, mogu se dobiti u Opštinskoj upravi Nova Varoš, kancelarije br.306 i 307 ili na telefon Info-centra Turističke organizacije „Zlatar“ 062 802-6150.

PP Media