Miholjski susreti sela  28. avgusta u Božetićima kod Nove Varoši

Nova Varoš – Ove godine „Miholjski susreti sela“ okupiće blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi. Opština Nova Varoš je jedna od izabranih lokalnih samouprava u kojoj će se održati Miholjski susreti sela, pod pokriviteljstvom i uz finansijsku podršku Ministarstva za brugu o selu.

Foto: Opština Nova Varoš

Manifestacija „Miholjski susreti sela 2022“ održaće se u selu Božetići, opština Nova Varoš, u nedelju 28.avgusta, na praznik Velike Gospojine.

– Organizatori su osmislili bogat kulturno-umetnički program i takmičenja u starim sportskim disciplinama: bacanje kamena s ramena, nadvlačenje klička, nadvlačenje konopca, skok u dalj, ali i takmičenje rabadžija, trke u džakovima,… U Božetićima će se održati i Zlatarska sirijada i izabrati domaćinstva koja prave najbolji zlatarski sir i zlatarsku heljdopitu. U okviru kulturno-umetničkog programa predstaviće se narodna tradicija, igre i pesme iz novovaroškog kraja. Osim КUD  Doma kulture „Jovan Tomić“, nastupaće pevački parovi izvika, frulaši i guslari, zdravičari i trubači. Pozivaju se ekipe iz svih novovaroških sela da prijave svoje učešće na ovogodišnjim Miholjskim susretima. Prijava svih takmičara i učesnika podnose se Turističkoj organizaciji „Zlatar“ najkasnije do 20.avgusta. Sve bliže informacije o takmičenjima i učešću, mogu se dobiti u Opštinskoj upravi Nova Varoš, kancelarija br.307 ili na telefon Info-centra Turističke organizacije „Zlatar“ 062 802-6150 – navode iz Opštinske uprave Nova Varoš.

PP Media