Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Novu Varoš

Nova Varoš – Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa privrednicima Nove Varoši  o izazovima sa kojima se susreću i tom prilikom poručila da je resor koji vodi otvoren za saradnju i pomoć.

Ministarka tokom posete Trgovini Avdić

Ona je privrednike upoznala sa programima podrške Ministartstva privrede, potsećajući da je ove godine iz resora koji vodi izdvojeno dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima, i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i po prvi put za program namenjen ženama i mladima.

– Mnogi privrednici iz Nove Varoši već koriste sredstva Fonda za razvoj, ali i Ministarstva privrede, što pokazuje da nas vidite kao nekoga kome mogu uvek da se obrate, na koga mogu da se oslone i ko može da im pomogne – rekla je ministarka Atanasković.

Prilikom posete opštini Nova Varoš, ministarka je obišla kompaniju “Zlatarplast”  koja zapošljava 300 radnika, kao i preduzeće “Trgovina Avdić” u poslovnoj zoni Inova.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo nakon obilaska dve kompanije, koje su primer dobre prakse, koje uprkos epidemiji korona virusa nisu otpustile radnike, uredno plaćaju poreze i doprinose, i aktivno rade.

Predsednik opštine Radosav Vasiljević iskazao je zadovoljstvo zbog posete ministarke Atanasković, i ocenio da je time produbljena odlična saradnja sa državom koju ova lokalna samouprava ima.

PP Media