Ministarstvo turizma i omladine sufinansira adaptaciju Kancelarije za mlade u Prijepolju

Beograd/Prijepolje – Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije izdvojilo je značajna sredstva u iznosu od 1,8 miliona dinara za unapređenje prostornih kapaciteta i usluga Kancelarije za mlade u Prijepolju. Ugovor su u Beogradu potpisali ministar Husein Memić i zamenik predsednika opštine Prijepolje Elvin Banjica.

Foto: PP Media Prijepolje

Projektom je predviđeno opremanje i adaptacija postojećih prostorija Kancelarije za mlade, kaže zamenik predsednika opštine Prijepolje Elvin Banjica.

– 80 kvadratnih metara će biti adaptirano u multifunkcionalni prostor koji će pružati kako mogućnost co working prostora, tako i pružanja različitih programskih sadržaja razvijenih u četiri tematske celine. I to ekonomsko osnaživanje mladih, volonterizam mladih, zdravi stilovi života mladih i digitalno opismenjavanje mladih. Imajući u vidu veličinu naše opštine i udaljenost ciljne grupe od sedišta kancelarije, projektom je planirana nabavka opreme koja će omogućiti decentralizaciju obuka u smislu održavanja on line obuka i info sesija kojima će moći da prisustvuju mladi iz udaljenih škola naše opštine – ističe Banjica.

Foto: PP Media Prijepolje

On navodi da će multifuncionalnost renoviranih prostorija omogućiti održavanje različitih sadržaja u Kancelariji za mlade u vidu konferencija, tribina, info sesija i inovacionih start up aktivnosti.

Učešće opštine Prijepolje u ovom projektu iznosi milion dinara.

PP Media