Miris asfalta širi se prijeposljim selima, u toku sanacija puta od Aljinovića do Karaule

Prijepolje – Nakon duže vremena, buka asfalterskih mašina ponovo se čuje u prijepoljskim selima.  U toku su radovi na sanaciji putnog pravca Aljinovići – Karaula za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno skoro pet miliona dinara. Narednih dana počeće asfaltiranje puteva na Jabuci, Kamenoj Gori, Ivanju, Velikoj Župi i u još nekoliko mesnih zajednica.

U toku radovi na asfaltiranju puta u MZ Aljinovići, foto: A.Rovčanin

Odluka Opštinskog veća da ne primenjuje negativnu referencu kao razlog za odbijanje ponuda u postupcima javnih nabavki preduzeću DOO Labud plus, omogućila je da se posle dužeg vremena  na području prijepoljske opštine ponovo čuje rad mašina i miris asfalta.

Predrag Čičić, član Opštinskog veća zadužen za unapređenje infrastrukture kaže da su neimari novovaroškog preduzeća Putevi Zlatar počeli sa asfaltiranjem deonice od zadruge u Aljinovićima do džamije u Karauli.

Foto: www. ppmedia.rs A.Rovčanin

– Zastoj koji smo imali dugi niz godina u  investicijama usmerenim ka putnoj infrastrukturi  napokon je prekinut. Trenutno se radi na asfaltiranju kraka puta u mesnoj zajednici Aljinovići. Narednih dana počeće radovi na sanaciji više putnih pravaca na Jabuci, potom u Kamenoj Gori, a zatim i u Ivanju, Sopotnici i Velikoj Župi – ističe Čičić.

Poslovi sanacije puteva u nekoliko  prijepoljsikh mesnih zajednica, nakon sprovedenog postupka javne nabavke povereni su firmama DOO Labud plus iz Prijepolja, Putevi Zlatar Nova Varoš i MPP Jedinstvo Sevojno.

PP Media