Mladi iz Velike Župe podelili 250 paketa humanitarne pomoći

Prijepolje – Od početka vanrednog stanja do danas grupa mladih iz prijepoljskog naselja Velika Župa podelila je oko 250 paketa jednokratne pomoći domaćinstvima kojima je ona bila neophodna. Pomoć je deljena u šest huanitarnih akcija gde je svaka nova bila jača od predhodne po svom obimu, što dosta govori o Prijepoljcima kao humanim ljudima.

Pomoć stigla i u planinske krajeve, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inicijator akcije Lazar Špica kaže da je prvu akciju sam sa ocem samoinicijativno pokrenuo, njegova je bila ideja, novac su zajedno donirali a prevoz je bio očev. Nakon prve akcije javili su se prijatelji koji su hteli da podpomognu naredne akcije. Tako da je u svakoj narenodnoj akciji bilo više novca a samim tim i paketa pomoći, više vozila za prevoz kako bi se dostavila pomoć na prave adrese a tako se širilo i geografsko područije koje je humanost pokrivala.

Podeljeno 250 humanitarnih paketa najugroženijim, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– U šestoj akciji je skupljeno  preko 80 paketa pomoći od kojih su neki stigli i do nepristupačnih terena kao što je Jadovnik a zahvaljujući Dušanu Šljukiću koji nam je ustopio terensko vozilo. Naravno svega ovoga ne bi bilo, bar ne u ovom obimu da nismo imali podršku braće Marković Miloša i Strahinje iz Švajcarske i  Zvezdana Trajilovića, komšija Idriza Makića, Fernada Came, Admira Kaljića, Radoja Špice i mojih drugova – kaže inicijator akcije Lazar Špica.

On navodi i da će se akcije i dalje sprovoditi smanjenim intenzitetom jer je glavni udar pandemije prošao.

– Nadamo se da će sve manje vrebati opasnost od pandemije i da će uskoro iščeznuti virus ali ako zatreba mi smo tu da pomognemo uvek – zaključuje Špica. 

PP Media