Mlađen Tošović drugi put na RTS-ovom festivalu

Prijepolje – Ljubitelji narodne muzike u Srbiji i dijaspori i ove godine biće u prilici da uživaju u najlepšim pesmama komponovanim u duhu izvornog narodnog melosa. Odlukom stručnog žirija na drugom po redu Saboru narodne muzike biće izvedeno 56 kompozicija među njima i pesma “Ljubav budi mi” koju izvodi Prijepoljac Mlađen Tošović.

Mlađen Tošović drugi put nastupa na RTS-ovom festivalu

Više od 400 kompozicija stiglo je na konkurs koji su u susret drugom Saboru narodne muzike, planiranog za ovu jesen, raspisali Savez muzičko estradnih umetnika Srbije (SEMUS) i Radio televizija Srbije.

– Ponosan sam što ću opet biti deo ovako velikog projekta. Jako sam srećan što će ovaj put Prijepolje imati dva predstavnika na festivalu jer nastupam sa pesmom koju je napisao i komponovao naš Prijepoljac  Žarko Popović – kazao je Mlađen Tošović.

Odlučeno je da se snimi serijal od 8 emisija koje će se emitovati uživo svakog ponedeljka od 22h na prvom kanalu RTS-a. Prva emisija se emituje u ponedeljak 2. novembra. Iz svake emisije žiri će odabrati dve pesme koje prolaze u finale koje će se održati poslednjeg vikenda u ovoj godini.

PP Media