Most pegla krivinu

Nova Varoš/Priboj – Putari grade most preko Vraneškog potoka, dugačak 12,6 i širine 11,8 metara, sa dve pešačke staze. Puštanje u saobraćaj mosta, nedaleko od raskrsnice u Кokinom Brodu, krajem novembra.

Putari pletu mrežu na nosačima mosta preko Vraneškog potoka, foto: D.Gagričić

Radnici užičkih „Puteva“ za koji dan će započeti nalivanje betona i spajanje nosača na stubovima mosta preko Vraneškog potoka, na putu Кokin Brod – Pribojska Banja.

– Most je dugačak 12,6 metara i širine 11,8 metara, sa dve pešačke staze od po dva metra, dok je između dva stuba raspon 11 metara. Na sadašnjem putu biće ispravljena krivina i proširen kolovoz prema uslovima saobraćaja na magistralnim putevima – kaže građevinski inženjer Admir Purković, rukovoodilac radova.

Most se podiže ispod starog mosta i kamenoloma, nedaleko od raskrsnice i industrijske zone u Кokinom Brodu, a saobraćaj se odvija naizmenično, uz semafor.

Sabahudin Кozica, direktor pogona „Puteva“ u Prijepolju, kaže da će radovi na mostu i deonici puta biti okončani do kraja novembra.

Putari privode kraju radove na mostu preko Rutoške reke u centru sela Rutoši, a asfaltirana je deonica na kojoj je sanirano klizište.

Puštanjem u saobraćaj mosta preko Vraneškog potoka – završiće se rekonstrukcija puta do Pribojske Banje, započeta pre dve godine.

Zlatarinfo i PP Media