Na padinama Zlatara niče jedinstven fudbalski teren

Nova Varoš – Iako je korona virus sprečio održavanje MOSI igara koje su ove godine trebalo da budu održane u opštini Nova Varoš, radovi na sportskoj infrastrukturi nisu stali. Na padanima planine Zlatar, gradi se jedinstven fudbalski teren u Srbiji, koji će se nalaziti na 1200 metara nadmorske visine.

Niče fudbalsko igralište na 1200 metara nadmorske visine, foto: A.Rovčanin

„Do početka jula radovi će biti završeni i planina Zlatar dobiće fudbalski teren koji će biti idealan za pripreme brojnih sportskih klubova. Кao i većina turističkih centara i mi ćemo zbog korona virusa pretrpeti odrđene gubitke, ali verujemo da će se to brzo nadoknaditi jer je naša planina sa razlogom uvrštena u top destinacije u Srbiji. Jačanju turizma doprineće i vaučeri koje je Vlada RS opredelila za domaće goste“, izjavio je za RINU, predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

Izgradnja fudbalskog terena na planini Zlatar je projekat vredan 30 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma izdvojilo 20, dok će 8 miliona izdvojiti lokalna samouprava.

PP Media