Napadaču na medicinske radnike određen pritvor

Zbog napada na zdravstveno osbolje službe Hitne pomoći Osnovni sud u Prijepolju odredilo je pritvor u trajanju od 30 dana Veljku Markoviću za krivično delo nasilničko pošanje. Markoviću se stavlja na teret da je u subotu ujutru nožem napao tehničara Amela Baliju uputivši mu pretnje na verskoj i nacionalnoj osnovi. Pre toga on je verbalno nasrnuo i na doktorku Ivanu Pajević. Iz Zdravstvenog centra u Užicu poručuju da se radilo o smišljenom napadu na zaposlene te da su oni nemoćni da reše ovakve probleme bez pomoći policije i tužilaštva.

Incident se dogodio u subotu ujutru oko 3i30h kada je Marković ušao u prostorije Hitne pomoći i verbalno napao doktorku Ivanu Pajović a potom je nožem nasrnuo na tehničara Amela Baliju i pokušao da ga ubode u stomak uputivši mu niz uvreda na verskoj osnovi. Spretnom reakcijom Balija je izbegao napad a zatim se zaključao u sobu za tehničare. Policija je brzo stigla, na hodniku savladala napadača i stavila mu lisice na ruke.

– Ovo je stvar koja treba da zabrine sve, pacijent je umesto zdravstvene knjžice sa sobom poneo nož, nama treba profesionalno obezbeđenje koje će nas zaštititi. Na Ministrstvu je da nađe najbolji način i model kako to da organizuje, neophodna je i pomoć policije i tužilaštva – kazala je za PP Mediu portparol ZC Užice Danijela Vasiljević.

Službenici Policijske uprave u Prijepolju podneli su protiv Veljka Markovića krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje.

– Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Osnovni sud odredio je Markoviću pritvor u trajanju od 30 dana – istakla je za PP Mediu portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković.

Inače kako saznajemo počinilac ovog krivičnog dela nije imao dosije u policiji. Takođe, on je i ranije dolazio u prostorije Hitne pomoći i povišenim tonom razgovarao sa medicinskim osobljem međutim zbog njegovog takvog ponašanja on nije prijavljivan policiji. Tehničar Amel Balija zbog svega što je tokom napadao preživeo pod stresom je i nalazi se na bolovanju, dok doktorka Ivana Pajević bez odobrenja direktora ZC Užice nije želela da govori za medije.
PP Media