Naredni vikend u znaku pčelara, tribine i izložba “Med je lek za dug vek”

Prijepolje – „Med je lek za dug vek“ naziv je manifestacije koju organizuje Udruženje pčelara Prijepolja već četrnaestu godinu za redom na platou Doma kulture. Posetioci, koji dođu u subotu 3. avgusta imaće priliku da se upoznaju sa pčelinjim proizvodima kao i opremom koja je namenjena proizvođačima meda.

Med je lek za dug vek, izložba prodajnog karaktera naredne subote na platou Doma kulture, foto: www.ppmedia.rs A.Rovcanin

Izlagačima će i ove godine biti podeljene zahvalnice, a tradicionlano će deca iz prijepoljskih vrtića svojim igrokazom obogatiti izložbu. Nakon izložbe organizatori će održati u Domu kulture dva predavanja na temu “Bolesti pčela i  pčelinjeg legla – uzroci stradanja pčelinjih zajednica” i  “Ekološko pčelarenje”, gde će govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti pčelarstva.

Pre manifestacije u četvrtak i petak predstavnici Udruženja pčelara iz Prijepolja održaće predavanja za decu dečijeg vrtića Miša Cvijović, na Kolovratu i u objektu Duga u Prijepolju.

Manifestaciju “Med je lek za dug vek” podržava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta “Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti”. 

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *