Nastavlja se saga oko Sportskog saveza – Babić javno pozvao poreske organe i tužilaštvo da reaguju

Prijepolje – Da je sve u redu u Sportskom savezu Komisija za kontrolu utroška novca sportskih klubova navela bi to decidno u svoj izveštaju, kao što je to činila ranije kod kontrole sportskih klubova i tu bi bila stavljena tačka na proveru utroška para. Međutim, pošto nije tako, mi onda imamo problem sa pravdanjem novca, kazao je medijima predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, nakon sednice Opštinskog veća, na kojoj se razmatrao Izveštaj o trošenju para u Sportskom savezu.

Foto: A.Rovčanin

– Definitivno mi nemamo jasan stav Komisije u kojem se kaže da su sredstva opravdana. Mi bi najsrećniji bili da Sportski savez radi perfektno kao većina klubova u našoj opštini i da imamo kristalno cistu situaciju, ali nažalost to nije slučaj – ističe Babić.

I ako Komisija u svom izveštaju nije želela da navede, da li je za pravdanje novca koji je potrošen na ugostiteljske usluge neophodan fiskalni račun, predsednik opštine smatra da je to neophodno. On je javno pozvao nadležne državne organe, tužilaštvo i Poresku upravu da provere poslovanje firmi koje nisu izdale fiskalne račune Sportskom savezu.

– Gospodin tvrdi da nije dobio račun i da nije mogao tog ugostitelja da natera da mu izda fiskalni račun, a uz to nije on naveo primedbu, evo navodim je ja. Obaveštavam tužilaštvo i poreske organe da neko u našem okrugu ne izdaje fiskalne račune, a uz to ima predračune sa istim brojem i različitim stavkama i različitim iznosima. Eto posla ko hoće i želi da radi svoj posao – naglašava Babić.

On je ukazao na činjenicu da sekretar Sportskog saveza ignoriše zahteve opštinskog rukovodstva te da ne dolazi na posao. Babić, smatra da bi Sportski savez morao hitno da reaguje i da izabere novo rukovodstvo.

PP Media