Neispravan autobus odložio odlazak na ekskurziju

Učenici osmog razreda dve prijepoljske osnovne škole, nih oko pedeset, nisu u subotu otputovali na zakazanu ekskurziju u Golubac i obilazak Đerdapske klisure. Razlog zbog kojeg je došlo do otkazivanja puta jeste tehnička neispravnost autobusa koji je trebalo decu da prevozi. Naime, po 26 učenika Osnovne škole Mihailo Baković sa Seljašnice i Osnovne škole Dušan Tomašević Ćirko iz Velike Župe trebalo je da krenu na trodnevnu ekskuzriju i obilazak Đerdapa. Međutim roditelji učenika sa Seljašnice koji su došli da isprate decu na put bili su neprijatno iznenađeni kada su videli u kakvom se stanju nalazi autobus novopazarskog prevoznika “Aurora” koji je trebao da vozi đake na ovaj dalek put. Prema njihovim rečima na karoseriji vozila vidljive su bile brojne rupe, ulje je curalo ipod zadnjeg dela autobusa dok su gume bile skoz “ćelave” pa su bili primorani da pozovu prijepoljsku saobraćajnu policiju i zatraže da se proveri tehnička ispravnost vozila, nakon koje je prema tvrdnjama roditelja on isključen iz saobraćaja.
Slavoljub Melović član Školskog odbora i roditelj deteta koje je trebalo da krene na put kaže da je organizacija eksurzije poverena valjevskoj agenciji “Nacional” koja je nakon sprovedenog tendera dostavila najpovoljniju ponudu te da su za trodnevni boravak dece roditelji morali da izdvoje po 11.400 dinara. Melović, koji je bio i član tenderske komisije koja je sprovela postupak odabira agencije za organizaciju ekskurzije tvrdi da je jedan od ključnih uslova bio i da autobus kojim se đaci budu prevozili do predviđene destinacije bude visoke turističke klase.

Oronuli autobus koji je trelao da preveze đake do Đerdapa, foto: roditelji dece sa Seljašnice


– Bili smo zatečeni kada smo jutros ugledali autobus koji je stigao u školsko dvorište, jednostavno nismo smeli decu da pustimo da krenu na put pre nego što dođe saobraćajna policija i utvrdi ispravnost vozila za koje je vozač tvrdio da je ispravno. Ispostavilo se da smo bili u pravu jer je autobus isključen iz saobraćaja i pod rotacijom sproveden na vanredni tehnički pregled – tvrdi Slavoljub Melović čiju izjavu dodatno potkrepljuje i Vojkan Kuburović otac Biljane koja je trebala da krene na put.

– Mi kao roditelji koji smo finansijski izmirili sve obaveze prevareni smo, baš kao i sama škola ali najveću štetu su pretrpela deca koja su sa ushićenjem željno iščekivala polazak na ekskurziju – revoltirano zbori Vojkan Kuburović.

Slavoljub Melović i Vojkan Kuburović revoltirani roditelji dece foto: www.ppmedia.rs


Dva druga Pavle Dukić i Anes Kapidžić u glas ističu na su noć pred zakazan polazak proveli budni i željno čekali polazak na put i prvo odvajanje od roditelja. Međutim i ako vidno razočarani svesni su da je jedina ispravna odluka bila odlaganje puta sve ostalo bi bio rizik po njih i njihove drugare.

Pavle Dukić i Anes Kapidžić razočarani osmaci OŠ Mihailo Baković, foto: www.ppmedia.rs


Inače kako saznajemo sličnih problema sa organizacijom ekskurzije bilo je i prošle godine, kada autobus takođe nije ispunjavao određene bezbednosne i tehničke zahteve ali je ipak krenuo na put pa su deca po povratku imala brojne primedbe. U želji da proverimo ove navode ali i da saznamo koji su naredni koraci koje će škola na Seljanici preduzeti kada je u pitanju otkazivanje puta za Golubac pokušali smo da saznamo od direktorke škole Mihailo Baković, Jelene Dragutinović ali se ona nije javljala na naše pozive.
PP Media

One thought on “Neispravan autobus odložio odlazak na ekskurziju

  • Ljudi nissu eskurzije Sto su nekad bile,nisu ni deca kao Sto su nekad bila.Para je svima udarila u glavu,tim agencijama je Bitno da uzmu pare a kakav ce autobus biti to im nije vazno.Sramota sta su napravili deci koja su jedva cekala da se maknu od roditelja,gnjavatora.Ukinuti agencije i vratite izlete i eskurzije skolama da one same odabiraju kao i ranije a ne savet roditelja i tenderi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *