Niz limske brzake plovilo 11 čamaca

Sa splava na Plavskom jezeru rafteri su u petak 31. maja, jubilarni 20. put krenuli u avanturu niz limske brzake. U regati je učestvovalo 11 posada sa oko 100 učesnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Brzacima Lima plovilo 11 posada, foto: TOP

– Limska regata je avanutra duga 134 km koja označava početak letnje sezone u opštinama kroz koje Lim protiče i značajno doprinosi promociji njihovih turističkih potrencijala i afirmisanju raftinga. Ova sportsko-turistička manifestacija ima međunarodni karakter jer prolazi kroz gradove Crne Gore i Srbije – navode iz Turističke organizacije Prijepolje.

Prvog dana vožena je deonica od Plava do Berana, u subotu je savladana deonica od Berana do Bijelog Polјa, a poslednjeg dana, u nedelјu, 02. juna vozila se etapa od Bijelog Polјa do Prijepolјa. “Limska regata 2019” tradicionalno je završena na plaži Petrovac gde je TO Prijepolјe organizovala doček i ručak za sve učesnike. 

Organizatori 20. Limske regate su TO Prijepolјe, Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo Polјe, RTO „Bjelasica i Komovi“ u saradnji sa lokalnim rafting klubovima. Po oceni učesnika ovo je možda i najbolje organizovana regata od osnivanja.

PP Media