Nova stranka na političkoj mapi Prijepolja, formiran Bošnjačko srpski savez

Prijepolje – Danas je u svecanoj sali hotela Park, u Prijepolju, održana sednica Inicijativnog odbora Bošnjačko srpskog saveza BOSS. Za predsednika Inicijativnog odbora jednoglasno je izabran Samir Tandir iz Prijepolja, za zamenika predsednika Inicijativnog odbora dr Admir Muratovic iz Novog Pazara a za potpredsednicu Nadja Začević iz Beograda.

Foto: BOSS

Inicijativni odbor usvojio je predlog Statuta i programska načela. Odlučeno je da se narednih dana krene u prikupljanje potpisa za registraciju stranke čije će sedište biti u Beogradu. Izabrani su Inicijativni odbori za Beograd, Novi Pazar, Prijepolje, Priboj, Novu Varoš, Tutin, Vrnjačku banju, Šabac, Loznicu, Užice.

Jednoglasno je donesena odluka da Bošnjačko srpski savez na izborima za članove nacionalnog saveta Bošnjačke nacionalne manjine podrži listu “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjake”.

Foto: BOSS

Inače, prema tvrdnjama Stranke pravde i pomirenja Bošnjačko srpski savez nastao otcepljenjem od ove političke organizacije. Oni navode da je Admir Muratović napustio Stranku pravde i pomirenja jer se nije slagao sa politikom Usame Zukorlića da se medijski ne blate politički oponenti.

Dok za budućeg predsednika Bošnjačko srpskog saveza Samira Tandira, ističu da je napustio Stranku pravde i pomirenja jer mu je onemogućila da se bavi kriminalnim aktivnostima zbog koje su u javnosti izbile brojne afere koje su oštetile SPP stranku u Prijepolju.

PP Media