Nova Varoš domaćin Koka Kola kupa u malom fudbalu za mlade

Prijepolje – Plazma Sportske igre mladih organizuju u nedelju 24. marta u Novoj Varoši Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu Koka Kola kup u konkurenciji devojčica i dečaka, 2008. godište i mlađi. Turnir počinje u 10 sati. Igra se na Sportskim terenima u Naselju, a  slučaju vremenskih nepogoda u Sportskoj hali. Prvoplasirane ekipe po kategorijama igraće na regionalnom finalu Plazma Sportskih igara mladih u Kraljevu.

Foto: Promo

Deca iz Nove Varoši već šestu godina učestvuju u Sportskim igrama mladih, a ovo je treći put da su domaćini Koka- Kola kupa, najmasovnijeg amaterskog turniru u fudbalu za mlade. 

Plazma Sportske igre mladih su inače, najmasovnije amatersko takmičenje mladih u Evropi, a pored Srbije, organizuju se i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji . Kroz 27 godina delovanja obogatile su živote mnogih generacija, a od osnivanja 1996. godine na Igrama je učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih. Iako se radi o amaterskim takmičenjima za decu i mlade (od 6 do 18 godina starosti ), organizovane su na profesionalnom nivou u 10 sportskih disciplina – fudbalu, košarci, odbojci, odbojci na pesku, tenisu, rukometu, šahu i stonom tenisu, kao i u krosu i trci na 60 metara. Deca iz Nove Varoši ostvaruju zapažene rezultate na svim nivoima Sportskih igara mladih, a devojčice iz Odbojkaškog kluba Zlatar redovne su učesnice međunarodne završnice u Splitu.

U fokusu Sportskih igara mladih je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

Svesni svog uticaja na živote dece i mladih, SIM kroz programske aktivnosti, promoviše toleranciju, zajedništvo, deci Srbije, jedanaestu godinu za redom, približava vrednosti Sportskih igara mladih, druženja kao i drugih dobrobiti koje se stiču bavljenjem sportom.

Rad i rezultate Sportskih igara mladih podržavaju i brojne svetske institucije, među kojima su MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija.

PP Media i Varoške novine