Nova Varoš: U ponedeljak zaseda lokalni parlament, neizvesno prisustvo opozicije

Za ponedelljak 28. novembar zakazana je četvrta po sednu sednica SO Nova Varoš. Predloženi dnevni red obuhvata 18 tačaka, one se uglavnom odnose na razrešenje i imenovanje članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola. Odbornici će takođe razmatrati i predlog Izveštaja o ostvarenju godišnjeg plana predškolske ustanove „Paša i Nataša“.
Na dnevni red nije uvrštena tačka o likvidaciji Direkcije za građevinsko zemljište i izrgradnju Nove Varoši ali će se ona sasvim sigurno kao dopuna naći na dnevnom redu, obzirom da je zakonski rok za likvidaciju svih direkcija u zemlji, na osnovu odluke Vlade Srbije 1. decembar.
Predsednik ovdašnje opštine Radosav Vasiljević kaže da je Nova Varoš bila prva opština u Srbiji koja je ostala bez direkcije za igradnju i to u vremenu kada je to preduzeće bilo najuspešnije. Međutim promenom opštinske vlasti doneta je Odluka da se obustavi postupak likvidacije, pa će tako ovo javno preduzeće biti reorganizovano i ubuduće poslovati u sklopu lokalne samouprave kao Odeljenje za ekonomski razvoj, investicije i projektovanje.
„Svi radnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju od 1. decembra preći će u Odeljenje za ekonomski razvoj, investicije i projektovanje. Niko od njih neće ostati bez posla. Sredstva za njihove zarade biće obezbeđena od strane države Srbije“, ističe predsednik ove opštine Radosav Vasiljević.
Prema za sada još ne potvrđenim informacijama, odbornici opozicije neće se pojaviti na skupštinskom zasedanju, baš kao što je to bio slučaj i na prošloj skupštini.
PP Media