Nova Varoš: Učenici Muzičke škole koncertom obeležili završetak školske godine

Nova Varoš – Pred brojnom novovaroškom publikom, završnim godišnjim koncertom, sinoć su se predstavili najbolji đaci Izdvojenog odeljenja u Novoj Varoši, Osnovne muzičke škole Prijepolje. Kroz 24 solo tačke, prikazali su umeća koja su stekli u prethodnoj školskoj godini a bila je to i prilika za sticanje neophodnog iskustva za javne nastupe, kojih će, ovi talentovani mališani, u budućnosti sigurno mnogo imati.

Godišnjim koncertom obeležili kraj školske godine, foto: A.Rovčanin

Poslednjih par godina primetan je rast broja učenika koji pohađaju Osnovnu muzičku školu u Prijepolju. Sa izdvojenim odeljenjima u Novoj Varoši i Priboju, ova škola trenutno broji 204 učenika, od kojih je, u Novoj Varoši, 26 učenika od prvog do šestog razreda  i 15 u pripremnom razredu.

-Na kraju smo veoma uspešne školske godine, u kojoj smo, pored svih nedaća, učestvovali na brojnim takmičenjima i postigli zapažene rezultate. Iz odeljenja Nova Varoš, Šaponjic Vaso osvojio je drugu nagradu na takmičenju klasične muzike Orfej u Sarajevu, što mislim da je sjajna vest i dodatna motivacija za drugu decu iz Nove Varoši da nastave da se trude i vežbaju- istakla je direktorka Osnovne muzičke škole u Prijepolju, Dragana Tomašević.

Na završnom koncertu učenici su izveli 24 solo tačke, klavirski duet i duet klavir-harmonika a pevala su i deca pripremnog razreda.

-Još uvek u odeljenju Nova Varoš imamo dva odseka – klavir i harmonika. Uvek smo bili zainteresovani za osnivanje nekog novog odseka, gitare ili violine ali nažalost, kadar je veoma teško obezbediti- kaže Tomaševićka.

PP Media