Nova vodovodna mreža za pribojsko naselje Poljice

Priboj – Višegodišnja potreba žitelja prigradskog naselja Poljice odnosno Prvomajske ulice od Rečice do Jarmovca, uredno vodosnabdevanje, uskoro bi trebalo da bude trajno rešeno. U pitanju je veliki broj potrošača, jer je Poljice gusto naselje, a nekadašnji vodovod, osim što je star blizu pola veka, njegova propusna moć poodavno nije dovoljna da podmiri potrebe za pijaćom vodom, sve više potrošača, u svako doba dana i godine,pogotovu na višim kotama ovog naselja.

Foto: Opština Priboj

Rešenje ovog problema načelno je dogovoreno 27. oktobra prilikom posete pomoćnika ministarke poljoprivrede Aleksandra Bogićevića, opštini Priboj. Razgovorima su prisustvovali državni sekrtetar u ministarstvu rada Krsto Janjušnjvić, predsednik opštine Lazar Rvović, i direktor JKP „Usluga” Željko Ječemnica.

Realizacija projekta,vrednog oko 35 miliona dinara, očekuje se da usledi vrlo brzo. Radovi na postavljanju preko dva kilometra nove vodovodne mreže različitih profila, mogla bi da počne već u drugoj polovini novembra, nakon sprovođenja neophodne konkursne procedure.

Prilikom posete našem gradu, pomoćnik ministarke poljoprivrede najavio je i lepu vest za sve pribojske poljoprivrednike, odnosno moguće formiranje Savetodavne i stručne poljoprivredne sužbe za opštine Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, čije bi sedište bilo u Priboju.

Podsetimo, Savetodavna i stručna poljoprivredna služba Užice, bivša „Moravica”,pokriva opštine Zlatiborskog okruga, među njima i Priboj i dve pomenute susedne opštine, pa je češće prisustvo poljoprivrednih stručnjaka na terenu u ovim sredinama, ne retko zavisilo i od značajne udaljenosti ovih područja od sedišta Službe, a o troškovima da i ne govorimo.

Zato je ovaj predlog i funkcionalan i racionalan, na zadovoljstvo svih poljoprivrednika ovog kraja, koji će sada, moći da čuju reč struke, kad god bude potrebe, i to na svom imanju, u voćnjaku, na njivi, u štali ili pčelinjaku.

PP Media