Novi komplet razglednica Zlatara i okoline

Zlatar/Nova Varoš – Кrajolici planina okupani suncem i jesenjim bojama ogledaju se u jezerima. Među motivima i dve crkve brvnare i bigrene kade Trudovačke reke.

Lepote dokle pogled puca – Šipovik

Turistička organizacija „Zlatar“ dobila je novi komplet od 12 razglednica sa motivima Zlatara i okoline. Autor fotografija, kao i dizajna i štampe, Stanko Кostić, likovni umetnik fotografije i član ULUPUDS-a iz Beograda, saradnik je „Politikinog“ Magazina i više časopisa.

Na razgledicima su krajolici Zlatara okupani suncem i jesenjim bojama, uz crkvu brvnaru u Radijevićima i pogled sa vidikovca Hodžina stena. Oko objektiva je je oboda klisure zabeležilo poglede na deo Uvačkog jezera i zaliv Šipovik, pa na pašnjake i panoramu oko kraka Zlatarskog jezera uz reku Tisovicu, ispod Smudinoga, ali i čari predela Murtenice i malenu crkvu brvnaru u Peti, u selu Кućani.

Na jednoj od razglednica je, koliko se zna, prvi put Trudovačka reka sa malim slapom i bigrenim kadama (istina, bio je mali dotok vode na suzi Čemernice).

Umetnički fotograf Кostić se, inače, najčešće bavi kulturom i tradicijom Srbije, posebno nasleđem u narodnom graditeljstvu. Izlagao je na 60 samostalnih i preko stotinu zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu i za 2019. godinu je dobitnik nagrade za umetnost koju dodeljuje Vukova zadužbina. Za proleće je najavio novi set razglednica iz novovaroškog kraja.

Zlatarinfo D.Gagričić