Novi prostor u PU “Neven” skratio listu čekanja

Priboj – Predškolska ustanova Neven bogatija je za novi prostor od 66 metara kvadratnih čijim opremanjem je omogućen upis većeg broja mališana jaslenog uzrasta što će smanjiti listu čekanja za dvadesetoro dece, kazala je direktorka Jasna Кojadinović.

Svečano otvorene nove prostorije u PU Neven, foto: G.Reković

“Projekat rekonstrukcije prostora i njegovo privođenje nameni realizovan je zahvaljujući ministarstvu za populacionu politiku i demografiju od koga smo dobili oko pet miliona dinara. Osim rekonstrukcije prostora, sredstva su utrošena za nameštaj, sredstva za rad kao i za uređenje dvorišta kome su nedostajale sprave”, kazala je direktorka.

U ovom trenutku predškolska ustanova broji oko 600 mališana a u svim grupama postoje liste čekanja.

“Ako nastavimo ovakvim intenzitetom da proširujemo kapacitete, nadam se da ćemo moći da sve mališane upišemo u našu predškolsku ustanovu. U septembru sledeće godine nas očekuje realizacija novog projekta koji finansira EU uz podršku ministarstva prosvete koji je za nas veoma značajan. Ovaj projekat će trajati dve godine i ima tri faze”, ističe direktorka.

Prema njenim rečima predškolska ustanova ima veliku podršku lokalne samouprave koja značajno pomaže rad kroz brojne projekte, ali i redovna plaćanja svih prinadležnosti.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava sve aktivnosti predškolske ustanove kako bi obezbedili što bolje uslove najmlađim sugrađanima.

“Nadam se da će se uz sve mere populacione politike rađati više dece, a mi ćemo se potruditi da zajedno sa državom obezbedimo uslove za njihovo druženje, čuvanje i obrazovanje. Da bi se sve ovo ostvarilo moramo stvoriti dobar ambijent za život u našem gradu i to je za nas prioritet. Polako se budi naša privreda, otvaraju se nova radna mest,a dolaze nam i novi investitori, uspostavlja se novo tržište rada gde će i plate morati da rastu jer su već pojedina zanimanja deficitarna. A sve to radimo sa ciljem da mladi ljudi hrabrije stupaju u brak i stvaraju novo potomstvo”, istakao je Rvović.

GZS i PP Media