Novinari Šaponjić i Honić iz smetova spasavali povređenu staricu

Kolege Zoran Šaponjić i Edib Honić pomogli su juče spasiocima da iz zavejanog sjeničkog sela Lijeva Rijeka povređenu staricu dovedu do Sjenice gde joj je ukazana lekarska pomoć. Kako za UNS kaže dopisnik Kurira iz Zapadne Srbije i član Uprave UNS-a Zoran Šaponjić, dopisnik TV B92 iz Sjenice i član UNS-a Edib Honić i on pošli su juče ka selu da izveštavaju o spasavanju osamdesetjednogodišnje starice.
„Krenuli smo na novinarski zadatak. Kada smo se približili selu, videli smo da su tamo samo dvojica spasilaca i zamenik predsednika opštine Sjenica Mića Kaličanin koji peške jedva uspevaju da prođu kroz smetove. Prethodne noći starica je pala i povredila rame i oni su morali da je na nosilima odnesu do auta koji je bio udaljen od kuće oko 1300 metara“, priča Šaponjić.
Zajedno sa spasiocima novinari su na nosilima poneli staricu do lade-nive koja, zbog snega visokog više od 1.5 metar, nije mogla da se približi kući.
„Vejao je sneg, nanosi su bili veliki, temperatura minus 25 stepeni. Kada smo ih videli kako se muče sa nosilima, odmah smo pritrčali u pomoć. Spasavanje je trajalo oko sat i po. Ovaj događaj ne bi trebalo da bude ništa neobično, već normalna stvar. Svako bi to uradio“, kaže kolega Šaponjić.

Novinari spasioci nose povređenu staricu


Edib Honić kaže da novinarski posao jeste da se pokaže kako ljudi u Srbiji žive i šta im se dešava.
„Ponekad, to podrazumeva i pomoć tim istim ljudima, to je ono što je u tom trenutku najvažnije. Lijeva Rijeka je selo sa samo pet meštana, starijih ljudi, kojima nema ko da pomogne“, kaže Honić.
On dodaje da ovo nije prvi put da novinari pomažu spasiocima.
„Idemo svakodnevno sa njima na teren, pa se ovakve situacije česte dese. Ove godine, već sam učestvovao u tri spasavanja. I danas smo čuli da su stanovnici jednog sela zavejani. Idemo, pa ćemo videti kakva je situacija“, priča Honić.

Inače, kako su mediji preneli, juče je u Sjenici izmereno rekordnih minus 33. Čitava visoravan okovana je snegom i ledom, a oko 10.000 ljudi, među kojima su stari i bolesni, još uvek je blokirano.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *