Odbornici usvojili prošlogodišnji izveštaj o poslovanju TO Zlatar: Korona smanjila prihode od turizma

Nova Varoš – Danas je zasedao novovaroški parlament. Odbornici su usvojili prošlogodišnji izveštaj o  radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije „Zlatar“, i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja preduzeća „Energija Zlatar NV“ za prošlu godinu. Takođe izabrana je i nova Opštinska izborna komisija, a doneta je i odluka da se neangažuje eksterni revizor za vršenje kontrole završnog računa budžeta opštine Nova Varoš za prošlu godinu.

Usvojen prošlogodišnji izveštaj o radu TO Zlatar, foto: A.Rovčanin

Virus korona je posebno pogodio sektor turizma, hoteli na Zlataru su tokom prošle godine nekoliko meseci bili pod ključem, što se u značajnoj meri odrazilo na poslovanje Turističke organizacije Zlatar u minuloj godini.

– Teška godina je iza nas, ništa manje teška ispred nas. Korona virus je posebno pogodio sektor turizma, i to ne samo sektor koji je vezan za ugostiteljstvo već i sve aktere koji su vezani za turizam. Dodatni problem nam prestavlja to što nismo bili u mogućnosti da koristimo podsticaje koje je država davala – navodi direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Branko Pucarević direktor TO Zlatar, foto: A.Rovčanin

Za razliku od turističkih radnika u “Energiji Zlatar NV”, koji toplotnom energijom zagrevaju skoro 60 hiljada kvadrata kažu da su zadovoljni prošlom godinom te da nemaju razloga da povećavaju cene svojih usluga.

– Izuzetno nam je bila uspešna godina iz više aspekata. U letnjim mesecima rekonstrisali smo deo toplovoda koji je ranijih godina pravio velike probleme – kazao je direktor “Energije Zlatar NV” Zoran Đokić.

I prošlogodišnji rad Opštinskog veća našao se pod lupom odbornika.

– U našem Opštinskom veću sede najistaknutiji privrednici, koji imaju zavidne kompanije i zapošljavaju najveći broj radnika u našoj opštini. Zahvalan sam im na tome, kao i predanom radu na sednicama veća jer daju ogroman doprinos u donošenju svih odluka – ističe prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Prvi čovek opštine Radosav Vasiljević, foto: A.Rovčanin

Za novog predsednika Opštinske izborne komisije izabrana je Jelena Leković.

PP Media