Odron zatrpao prugu

Prijepolje/Priboj/Užice – Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice – Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona, koji je oštetio prugu i kontaktnu mrežu, saošptilo je preduzeće Infrastrukture železnice Srbije.

Odron oštetio prugu, foto: Železnice Srbije

U saopštenju se navodi da nije bilo povređenih osoba, a stručne službe su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture.

Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj deo barske pruge izuzetno nepristupačan.

Za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija Srbija Voz organizovala je autobuski prevoz na relaciji Užice – Prijepolje – Užice.

Srbija Voz će organizovati autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretne i za putnike putničkog voza koji u 15:38 polazi iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica.

Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja, dok se saobraćaj između Beograda i Užica redovno i nesmetano odvija, dodaje se u saopštenju.

PP Media