Opština nagradila odbojkašice Bambi Voleja

Opština Prijepolje nagradila je odbojkašice Bambi Voleja sa 150 hiljada dinara za osvojeno prvo mesto i šapmionsku titulu u Drugoj odbojkaškoj ligi grupa Zapad, i izboren plasman na završni turnir za popunu Prve B lige. Naime, Opštinsko veće ovaku odluku je donelo na inicijativu predsednika opštine Dragoljuba Zindovića. Iz Odbojkaškog kluba Bambi Volej kažu da će klub zahvaljujući dobijenom novcu uzeti učešće na kvalifikacionom turniru koji će se održati od 20. do 22. aprila.

– Iskren da budem niko u klubu se nije nadao ovom gestu lokalne samouprave. Želim da se zahvalim predsedniku Zindoviću što je imao razumevanja, da podrži pre svih ove mlade devojke u nameri da izbore plasman u veći rang i da tako naš grad od iduće sezone dobije jednu prvoligašku ekipu. Da nije bilo ovih sredstava goto izvesno je bilo, da mi sami ne bi uspeli da finansiramo odlazak devojaka na završni turnir – kaže predsednik kluba Adis Micanović i dodaje da će ukupni troškovi za doigravanje iznositi oko 250 hiljada dinara.

Slavlje odbojkašica Bambi Voleja, foto: www.ppmedia.rs

Kvalifikacioni turnir za popunu Prve B lige održaće se od 20. do 22. aprila. Ruma i Zaječar za sada slove za najozbiljnije kandidate za dobijanje organizacije. Pravo učešća izborili su prvaci Drugih liga, pored prijepoljskog Bambi Voleja, tu će biti još Ruma (Vojvodina), Zaječar (istok) i Radnički iz Beograda. Posle mini lige, i tri odigrana kola, pravo nastupa u Prvoj B ligi stiču dve najbolje ekipe.

Inače, sportski kolektivi u Prijepolju još uvek nisu dobili opštinska sredstva namenjena klubovima pa većina njih grca u dugovima i jedva sastavlja kraj sa krajem.
PP Media