Orkestri Marka Trnavca i Ivana Đenadića obezbedili “vizu” za Guču

Orkestar Marka Trnavca iz Vršelja pobednik je 13. Sabora trubača održanog u Kolovratu, dok je epitet prve trube poneo Ivan Đenadić iz okoline Nove Varoši. Pored vrednih nagrada pobednički orkestar i ansambl prve trube obezbedili su učešće na predsetojećem 58. Dragačevskom saboru trubača u Guči. Otvarajući sabor predsednik opštine Dragoljub Zindović kazao je da su u Prijepolje stigli trubači i oterali oblake koji su se prethodnih dana bili nadvili nad ovim krajem.

U konkurenciji sedam orkestara iz zapadne Srbije po oceni tročlanog stručnog žirija najbolji je bio ansambl iz Vršelja Marka Trnavca, koji je pobedu odneo ispred orkestara Brana Ostojića iz Karana i Etno Art iz Koštunića. Zahvaljujući ovoj pobedi svoje umeće sviranja trube, pobednički orkestar će imati priliku da pokaže i u Guči. Pored pobednika “vizu za Guču” obezbedio je i orkestar Ivana Đenadića, kao najboljeg trubača trinaestog Sabora u Kolovratu. Nagrada za najboljeg basistu otišla je u ruke Stefana Stojića, epitet najboljeg tenoriste poneo je Ilija Radovanović, dok je žiri publike laskavo priznanje za najpopularnijeg trubača dodelio Mihajlu Stojkanoviću iz Priboja. Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović zahvalio se mnogobrojnoj publici koja je došla da uživa u zvucima kako je kazao čarobnog instrumenta, koji je rasterao oblake iznad ove opštine.

Orkestar Ivana Đenadića iz Akmačića, foto: www.ppmedia.rs

Inače, ovo je druga godina od kako je sabor u Kolovratu uvršten kao predtakmičenje za Dragačevski sabor trubača u Guči. U revijalnom delu programa nastupio je majstr trube Veljko Ostojić, zatim brojne pevačke grupe, zdravičari i kulturno-umetnička društva.
PP Media