Osam vekova manastira Mileševa okosnica turističke promocije Prijepolja

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, TO Prijepolje prezentovala je svoju turističku ponudu na štandu regije Zapadne Srbije.

Prema rečima direktora turističke organizacije Nebojše Svičevića ove godine akcenat je stavljen na proslavu 800 godina manastira Mileševe.

,,Ove godine obeležavamo osam vekova od kada je napravljena ova svetinja, koja više nije samo hram duhovnosti već predstavlja vrlo bitan kulturno-istorijski spomenik, koji posećuju sve religije i narodi”, istakao je Svičević.

Direktor turističke organizacije navodi da manastirski komleks raspolaže sa velikim brojem ležaja sa kako kaže, prihvatljivim cenama.

,,Cene su za naše uslove veoma skromne, 1000 dinara je prenoćište. Nadamo se da će broj od preko 200 hiljada ljudi koji godišnje posete manastir ove godine i narednih da se uveća”, kazao je Svičević dodajući da u Prijepolju ima veliki broj verskih objekata.

,,Prijepolje je jedna vrlo interesantna opština, jer mi imamo objekte pravoslavne, islamske i katoličke kulture. Iz vremena Austrougarske imamo katoličku crkvu, imamo objekte počev od Mahmut-begove džamije, Brahin-pašine džamije i objekata srednjovekovnog grada Mileševca. To su sve istorijski spomenici iz 14. i 15. veka koji oslikavaju taj multi-etnički život, koji u Prijepolju datira i dan danas”, istakao je Svičević.

PP Media i Rina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *