Pet decenija Doma kulture “Jovan Tomić”

Novovaroški Dom kulture ove godine obeležava jubilej,  pet decenija postajanja i uspešnog rada. Raznovrstan program posvećen  jubileju biće prikazivan tokom cele godine, a centralno obeležavanje počinje u petak 8. februara i traje sve do sredine marta,  do kada se održavaju „Dani kulture“ ,manifestacija koja promoviše kulturno stvaralaštvo sa ciljem afirmisanja amaterizma u zlatarskom kraju.

Svečana akedemija, u čast značajnog jubileja planirana je za petak 8. februar od 19 časova. To će biti prilika za sve goste da se potsete višedecenijskog razvoja Doma kulture, perjanice kulturnog preporoda ovog kraja. Akedimiju će upotpuniti i glumci Katarina Žutić, Jelena Stajkovac i Milorad Miki Damjanović, pored njih publici će se predstaviti i solista Zorana Iđuški i muzička grupa „Lord i gospoda“.

Direktorka novovaroškog Doma kulture Mihrija Hadžić obećava bogat program u čast jubileja foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Akademija koja će biti upriličena povodom obeležavanja našeg značajnog jubileja, biće šansa za sve goste, pre svih one mlađe,  da se potsete kako se Dom kulture razvijao i rastao iz  godine u godinu. Potsetićemo i na značaj „Dana kulture“ kao manifestacije koja je dragocenost cele Nove Varoši i prestavlja važan segment njenog identiteta. U izložbenom prostoru Doma kulture, posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koja je zamišljena kao retrospektiva i sublimacija svih aktivnosti koje je imala ustanova od njenog osnivanja – kaže direktorka Doma kulture Mihrija Hadžić.

Projekcijom filmskog hita „Taksi bluz“ 6. i 7. februara manifestacija „Dani kulture“ zvanično će početi. U ovkviru jednomesečnog programa biće prikazano desetak raznovrsnih sadržaja, od kojih je najviše pozorišnih i muzičkih.

– Publika će u utorak 12. februara moći da uživa u poetskom stand apu „Obećao si mi“ Mirjane Bobić Mojsilović. Četiri dana kasnije, jedna od najvećih pop zvezda na Balkanu, Kaliopi, prestaviće se novovaroškoj publici od 20 časova. Slavna pevačka diva, makedonskog porekla, nastupiće u pratnji benda i izvesti svoje najveće hitove. U nastavku „Dana kulture“ 22. februara biće izvedena pozorišna hit prestava „Suze su OK“ u izvođenju glumaca beogradskog Zvezdara Tetra Tanje Bošković, Radoslava Lale Marjanovića i Milana Mihailovića – ističe direktorka Hadžić.

Najmlađi žitelji grada na padinama Zlatara imaće priliku da uživaju u sredu 27. februara u dečijoj prestavi „Svet bajki“ dok će stari poklonici tetara, nekoliko dana kasnije, 5. marta moći da vide prestavu „I svaki put kao da je prvi“ u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta iz Kruševca. Zavesu na ovogodišnje „Dane kulture“ spustiće tradicionalno novovaroški Tamburaški orkestar osmomartovskim koncertom.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *